nevető baba

Balatonvilágos: “batyus” diszkó… Kiegészítésekkel!

Tegnap, május 12.-én, egy kis szórakozásra vágyva elmentünk a Balatonvilágoson meghirdetett „batyus” diszkóba, annál is inkább, mert eltérően a Balaton parti községek többségétől, itt kevés alkalommal nyílik lehetőség az ilyen jellegű kikapcsolódásra.

A program:

batyús dicó

 

A meghirdetettel szemben akadt néhány „kisebb” eltérés:

1. A program nem a kultúrházban, hanem az az előtti parkolóban került megtartásra, talán így inkább utcadiszkónak kellett volna hívni.

2. A batyudat legfeljebb az aszfaltra tehetted volna le, mert nem hogy asztalról, de semmilyen ülőalkalmatosságról nem gondoskodtak a szervezők! (Leginkább “hátizsákos utca-diszkót” kellett volna meghirdetni, hiszen azt tánc közben is viselheted!)

3. A hivatalos kezdés után tízperccel a kultúrház főbejárata zárva, tehát a mellékhelyiségeket legfeljebb hátsó ajtón és a sötét termen keresztül tudod megközelíteni, feltéve, ha a zene szolgáltatóját arrébb „rugdosod”, hiszen az pont a hátsóbejárat előtt verte fel székhelyét!

4. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy nagy érdeklődésről nem beszélhetek, hiszen ott egy gyermek táncolt csak az anyjával. Ez volt a szórakozni vágyó teljes létszám is egyben. (Mintegy 10 perc elteltével csalódottan távoztunk, de addig amíg ott voltunk, a létszám nem változott.)

Minderről egy régi vicc jut eszembe:

A Pravdában megjelent egy hír, mely szerint Moszkvában a Vörös téren Mercédeszeket osztogatnak. Másnap, helyesbítést tesznek közzé az alábbi szöveggel: Nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Vörös téren, hanem a Téli palota előtt, nem Mercédeszeket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! Egyébként a tegnapi hírünk igaz!

Már nem egyszer voltam Világoson batyus-bálon, és az mindannyiszor jól sikerült mulatság volt, szemben a tegnapival! Május 11.-13. között több ezer fő részvételével rendezvény zajlott a Club Aliga üdülőközpontban. Ha onnan valaki feltévedt a batyus diszkóba, igencsak rossz hírét fogja Balatonvilágosnak magával vinni!

Ugyan a község hivatalos honlapján is hirdették a tegnapi eseményt, (lásd: ITT ) mégis nagyon remélem, ennek szervezéséhez az önkormányzatnak semmi köze sem volt!

Madarász László

Megkeresésünkre az alábbi választ kaptuk e-mailben:

“Kedves László!

Igen valószínűleg azért nem jött fel senki a diszkóra mert érezték útközben hogy nem lesz pad kirakva (hangulatjel, szmájli: arc nagy mosollyal) nem pedig az érdeklődés hiánya miatt

Üdvözlettel: Dömötör Annamária a diszkó szervezője

tourinform

Mint gondoltam, Balatonvilágos Önkormányzatának a “batyus” diszkó szervezéséhez semmi köze! Nem is volt soha jellemző az önkormányzati rendezvényekre az ehhez hasonló hozzáállás, azok mindig nagy sikerűek, becsülendőek voltak!!!

Dömötör Annamáriának, a helyi Tourinform dolgozójának ezúton is üzenem: Azt amit szombaton tapasztaltunk, mindennek mondható, csak szervezésnek nem! El sem tudom képzelni, miként is gondolhatta, hogy egy őt órás időtartamra prognosztizált rendezvényt ülőalkalmatosságok és WC -k nélkül egyáltalán meg szabad szervezni? Az esetleg érkező kedves, és ráadásul még kitartó vendégeknek (főleg a messzebbről ideérkezőknek, akik még helyismerettel sem rendelkeznek) – talán az utóbbi célra – a közeli bokrokat kellett volna használni? Majd az önkormányzat kitakaríttatja a parkot – alapon?

Megítélésem szerint pont azért volt a “rendezvény” iránt igen csekély az érdeklődés, mert a “szervezés” , ha ez egyáltalán annak mondható, mindössze egy lemezlejátszó és két hangfal parkoló közelébe telepítésére vonatkozott, miközben minden más szükséges kelléket nélkülözött, és nem fordítva, amit válaszában mosolyogva érzékeltetni próbált! Ilyen “szervezésű” rendezvénynek – álláspontom szerint – nincs helye Balatonvilágoson, de feltehetően az ország legeldugottabb pontján sem! Ami és ahogy történt, az az esetleg érdeklődő helyiek (mint mis is) és az itt üdülők, idelátogatók megcsúfolása volt leginkább!

Ön szégyent hozott egész Balatonvilágosra!

Madarász László

Admin: Elnézést kérünk, hogy az eredeti – még kiegészítések nélküli – cikk, egy ideig nem volt látható, azaz “eltűnt a honlapról” a tárhelyváltás miatt!

 

 

 

 

 

 

t

4 Hozzászólás “Balatonvilágos: “batyus” diszkó… Kiegészítésekkel!

 1. Nem kedves László!
  Már kezdem érteni,hogy a falubeliek,miert nem kedvelnek téged.
  Kb 20fő volt ott a diszkón!
  A nullát lehagytad :)
  Azért lett a rendezvény kint megtartva,hogy ne bent a 30fokban szaunazzunk.
  Amúgy meg a plakáton szerepel,hogy a változás jogát fenn tartják.
  Illemhelysèget,mindenki tudta hol találja,es még ott is égett a lámpa!
  A hátizsákokat bent lehetett hagyni a pulton,es a hűtő ládába is be helyezettek mindenki az utakat.
  Színpadnál kb 7mèterre van bőven hely,ès van 2m-re 2pad
  Még nem discoba kell menni üldögélni.
  Ha jöttek volna,nyilván kipakolunk!
  És időben kezdődött minden!
  Szervezz egy utca discot légy szíves!
  Nem hogy örülnél neki,hogy 1valaki fontosnak tartja a falu rendezvényeit és jól is csinalja!
  Te pedig ülsz a gép előtt,es el akarod még annak az egy embernél is venni a kedvét…… Grattt 😉
  Amúgy nekem még a blogod nem tetszik!
  Máttè

  1. Máté, vagy hogy hivnak valójában.
   Igazad van, többen útálják a Laci bácsit, főleg a képviselők. Mert kiállt a megyeváltás ellen, melyből előnyünk nem származott. Azóta sincs itt semi, bevásárolni sem lehet, mert nincs még megfelelő bolt se, ami van ott minden másfélszerese a siófokinak, és választék sincs. Nincs munkahely, nincs szolgáltatás, gyógyszertár stb. a gyerek gyógyszeréért is Siófokra kell menni. Utálják azért is mert a mathiászon megszüntette a bűzlő szemétdombokat. És ez ellen mit tettek a képviselők? semmit! A Barna sem. Szerintem meg nem is ismered őt. Mi is megáltunk a kulturnál. öten voltak ott. beszélgettek zene sem volt akkor. Miről beszélsz? Kevesebbet kellene inni. Te mit tettél eddig a faluér?
   Zsuzsa

 2. A személyeskedések miatt a további hozzászólásokat nem engedélyezem! A község vélt- vagy valós problémáit a Fórum rovatban van lehetőség megbeszélni.
  Admin

Kommentare sind deaktiviert.