Abaul Gheit

Egy olvasói e-mail

Egyik olvasónk küldte el számunkra a lentebb olvasható írást, amit leközlünk ugyan, de annak valóságtartalmáért felelősséget nem tudunk vállalni!

 

Kisebb magánnyomozásunk során kiderült, hogy a később közölt sorok, feltehetően Bayer Zsolt blogjából származhatnak, de ott sincs hivatkozás a levelet küldő személyre, vagy netten megjelent bármely tartalomra! (A latin betűs portálokon sem találtuk – egyelőre – nyomát, az írásban foglaltak igazolására.) Persze az is megeshet, hogy ugyanannak a kör e-mailnek vagyunk áldozatai, mint amit –esetleg – korábban Bayer is megkapott!!! Annyit azonban hozzáfűzünk: Bayer Zsolt, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa, a párt egyik alapítója. Az elvileg jobboldali párt megalapítása után dolgozott az MSZMP, majd az MSZP által támogatott Népszabadság című lapnál, de már fideszesként, megfordult a vitatott értékű, Horn kormány alatt a Postabank tulajdonát képező Magyar Nemzetnél, később a Magyar Hírlap nevű kiadványoknál is. Jelenleg a békemenetek egyik szervezője és a közismerten kormánypárti Magyar Idők munkatársa.

Munkásságát nem kívánjuk értékelni, nem is tudnánk – főleg elfogulatlan véleményt alkotni arról -, de ez sajnos nagyon sok „magyarnak” mondott sajtósra igaz! Az viszont kétségtelen tény, hogy közülük többen is igencsak jól forgatják vitorláikat szélirányba! Ezeknek az embereknek a közeljövőben megrendezésre kerülő, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén – a Kék Szalagon – lenne a helye!

A kis bevezető után nézzük a kapott e-mailt:

“Néhány napja néztem egy nagyon érdekes interjút a kínai tévén. Ahmet Aboul Gheit-et, az Arab Liga elnökét interjúvolta meg Tian Wei. Szóba került a migránskérdés és az újságírónő feltette azt a kérdést Gheit úrnak, amit a migránsbefogadó országok nem mertek feltenni, mégpedig azt, hogy az arab országok miért nem fogadják be ezeket a migránsokat.

TW: Miért nem mennek akkor Önökhöz ezek a migránsok?

AAG: Azért, mert mi nem vagyunk úticél (destination country). Mi nyitottak vagyunk a bevándorlóknak.

TW: Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet)  felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. Ha valaki nem tud írni és olvasni,  akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

TW: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.

Elgondolkoztató. Nemde?”

Admin: Nyitóképen Aboul Gheit főtitkár. Még annyit fűznék hozzá, hogy nagyon kíváncsi lennék arra: vajon mennyi magyar- vagy mennyi magyarul és kínaiul ilyen jól-beszélő ember kísérheti nyomon a Kínai Központi Televízió adásait, melyben az egyik legnagyobb, és ráadásul talán a legszebb “sztár” (mára már inkább csak volt) Tian Wei? Nem beszélve arról: mi úgy tudjuk, hogy Tian Wei a CGTN (China Global Television Network) angol nyelvű hírcsatornának dolgozik, amely ugyan kínai tulajdon, de globálisan angolul beszélő közösségnek szól. Tehát illő lett volna kevésbé pongyolán fogalmazni a fenti írás bevezetőjében, mert úgy alapból félreértésre adhat okot! Különben pár évvel ezelőtt így nézett ki Tian Wei:

Tian Wei