putyin

Hát… Így is lehet…

Már közismert a sajtóból, hogy az USA Oroszországnak az USA elnökválasztása eredményének az állítólagos számítógépes befolyásolása miatt kitiltott az USA-ból 35 orosz diplomatát és megtiltotta két üdülőhelyük használatát. Az alábbiakban közzétesszük Putyin elnöknek az üggyel kapcsolatos hivatalos nyilatkozatát, amely angol nyelven az elnök honlapján olvasható

Hihetetlen, hogy az USA  elnöke képes volt egy ilyen magas labdát föladni, hogy ennyire megalázhassák, ráadásul az után, hogy a szíriai rendezést szolgáló török, iráni és orosz tárgyalásra meg sem hívták az USA képviselőjét.

Oroszország elnökének nyilatkozata

2016. december 3.

Az USA leköszönő kormányának a legutóbbi barátságtalan lépéseit provokatívnak tekintjük, mint amelyek célja Oroszország és az USA viszonyának a további rontása. Ez ellentétes mind az orosz, mind az amerikai nép érdekeivel. Tekintettel Oroszországnak és az Egyesült Államoknak a globális biztonságot illető felelősségére, ezek a nemzetközi viszonyokat a maguk egészében is károsítják

A nemzetközi gyakorlatból következően Oroszországnak van oka arra, hogy hasonlóan válaszoljon. Noha jogunk van válaszlépésekre, nem fogunk felelőtlen „kocsmai” diplomáciára szorítkozni, hanem az orosz-amerikai viszonyok helyreállítását szolgáló lépéseinket a Trump kormány politikájára tervezzük alapozni.

Az Oroszországba visszatérő diplomaták az újévi ünnepeket a családjukkal és a barátaikkal fogják tölteni. Mi nem fogunk az USA diplomatáinak semmiféle nehézséget okozni. Senkit sem utasítunk ki. Azt sem fogjuk megakadályozni, hogy a megszokott pihenőhelyeiket használják az újévi ünnepek alatt. Sőt az USA Oroszországba akkreditált diplomatáinak a gyermekeit meghívom a Kremlben  a gyermekek számára rendezett újévi és karácsonyi ünnepségre.

Sajnálatos, hogy az Obama kormány ily módon zárja hivatali idejét. Ennek ellenére Obama elnök úrnak, feleségének és családjának ezúton küldöm újévi üdvözletemet.

Hasonlón üdvözlöm Donald Trump megválasztott elnök urat és Amerika népét.

Mindnyájuknak boldogságot és jólétet kívánok.

Fordította: D. M.

Eredeti: http://en.kremlin.ru/events/president/news/53678

Megjelent: NIF

Admin:

Hát… Így is lehet…

– politizálni.

– valakiből majmot csinálni!

– az USA elnökét, a hülyeség Nobel-díjára felterjeszteni!

Minden vélemény számít!