kereszt

Húsvét

A Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe! Pénteki keresztre feszítése után, harmadnapra – vasárnap – Jézus feltámadt!

Húsvétkor még a kardok, fegyverek is pihentek, ha a szemben álló felek mindegyike keresztény volt. Egyik legszebb példája ennek, az I. világháború 2016. április 23. –ája, amikor is a nyugati keresztények húsvéti ünnepe egybeesett a görögkeleti keresztények Húsvétjával! Solth Imre főhadnagy visszaemlékezése:

„Április 23-án pihenőt tartottunk. Főleg azonban tűzszünetet. Húsvét vasárnapját ünnepeltük. Érdekes, hogy ebben az évben ez az ünnep összeesett a görögkeletiek, tehát az oroszok húsvétjával. Együtt ünnepeltünk az oroszokkal.

Különös ünnep volt ez nagyon. Előző napon még lőttük az orosz állásokat, ők is felelgettek olykor-olykor, sőt tőlünk délre az Olykánál az utóbbi napokban több vállalkozást is hajtottak végre állásaink ellen, melyek azonban főleg a tüzérségi tüzünkben mind kudarcot vallottak. Ma teljes béke honolt az egész vonalon. De nem csak béke, hanem határozott barátkozás.

Az oroszok kezdték. Reggel szokásom szerint már figyelőmben voltam. Alig hogy virradt. Sehol a legkisebb mozgás. Az oroszok sem dolgoztak ma állásaikon. Később azonban egészen szokatlan mozgásra lettem figyelmes. Több orosz közeledik fegyvertelenül felénk fehér zászlóval. Átgázolnak a mocsáron egészen a Putilowka partjáig. Velük szemben a mi állásaink felöl is elindult pár ember szintén a patak partjához ér. Barátságosan integetnek egymásnak. Az oroszok valami gerendát cipelnek előre és azt átvetik a patakon. Átjönnek a mieinkhez. Leparoláznak egymással. Mind többen jönnek innen is, onnan is.

Kis száraz tisztás a mocsár közepén. Magyar honvédek, oroszok vegyesen. Valahonnan harmonika kerül elő. Nem hallok semmit, de nyilván énekelnek. A mieink mind többen és többen jönnek, de most már üvegekkel felfegyverkezve. A szép napsütéses idő is kedvez a majálisszerű képnek. Még nem is delelt a nap és a vonalon végig ugyanaz a kép. Délben a legtöbb helyen már táncoltak is.”

Forrás: http://nagyhaboru.blog.hu/2016/03/25/_oh_istenem_barcsak_mindig_husvetvasarnap_volna_a_vilagon

Lenkey Lajos, a losonci 16. tüzérezred történetírója az alábbiakat jegyezte fel 1917. április 15-én:

„Ma az oroszoknak van húsvétjuk s ezért ismét nagy mozgolódás észlelhető a lövészárkok lakói között. A megfigyelőállásból több érdekes jelenetnek voltam szemtanúja. A muszkák is, a mieink is úgy sétáltak a drótakadályok előtt, mintha az Andrássy-úton lettek volna. Csoportok jöttek el innen és túlról, összetalálkoztak, tisztelegtek, paroláztak, cigarettával, itallal kínálták egymást, rövid ideig beszélgettek s azután elbúcsúztak egymástól. Akadt olyan is, aki egy-egy ilyen csoportot kellő beállítás után le is fényképezett. Délfelé az orosz lövészárokból egy pópa jött el néhány tiszt kíséretében. Fekete talár volt rajta s kezében valami szentképfélét tartott. A mi részünkről is kiment néhány tiszt és feléjük tartott. Középen találkoztak és kölcsönös bemutatkozás és kézfogás után élénk beszélgetésbe elegyedtek s közben a magukkal hozott flaskókból nagyokat húztak. Mielőtt elváltak volna, a pópa a mi tisztjeinket megáldotta.”

Forrás: http://nagyhaboru.blog.hu/2017/04/14/_gy_setaltak_a_drotakadalyok_elott_mintha_az_andrassy-uton_lettek_volna#more12426705

Ilyenek voltak eleink, akik a Magyar Hazáért küzdöttek és ha kellett, az életüket is adták azért!

Most nézzük meg, milyenek vagyunk “mi”, vagyis a korábbi választások alkalmával a többségnek nevezett massza, mely már csak megnevezésében hasonlít az igazi Magyarságra! (Már aki!)

A Fidesz által elfogadott Alaptörvény – amit az ünnepre való tekintettel most nem minősítek – így kezdődik:

„Isten, áldd meg a magyart!

NEMZETI HITVALLÁS

MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.” (kiemelés: tőlem!)

A fentiek tükrében, nagyon kíváncsian várom, vajon a “köz”média és csatlósai is – legalább időlegesen – leteszik-e a fegyvert erre az egy napra, mint ahogy tették ezt elődeink, és Húsvét vasárnap (is) nem zúdítják ránk a választási propagandájukat? Hiszen állítólag az Alaptörvény szerint keresztény ország vagyunk! Vagy annyira mégsem? Vasárnap eldől! Talán nem úgy történik, mint Nagypénteken!

{Tegnap – Nagypénteken ugyanis, az egyházi év legcsendesebb napján – az M1 csatornáján a déli “Híradóban” még teljes gőzzel zajlott Orbán választási propagandája, ahol Jézushoz “hasonló”, jövőbeni szenvedésünket vizionálta a kötelező bevándorlási kvóták kapcsán, ha nem őt választjuk meg miniszterelnöknek! Az állítólagosan református “Viktorunk” valóban komolyan gondolhatta az alaptörvény bevezető sorait? A “Híradóban” a továbbiakban Vona Gábort “áldozták” be, tekintve, hogy az idén március 30. -án – azaz mi szerintünk Nagypénteken – kezdődött a zsidó pészah ünnepe, és ilyenkor ők áldozatot mutattak be korábban Jeruzsálemben. Tényleg! Vajon ezek a fideszesek, Húsvét helyett nem a zsidó pészahot ünneplik valójában? Különösen érdekes, izgalmas ez a kérdés akkor, ha tudjuk, hogy 2018. március 25. -én Magyarország, az európai országok közül egyedüliként, Izrael mellett szavazott az ENSZ-ben, mikor az volt a kérdés, hogy a nemzetközi szervezet elítélje-e Izraelt amegszállt palesztin területeken – köztük Kelet Jeruzsálemben, és a megszállt szíriai Golánon – épített izraeli telepek okán“. (Örömködik a zsido.com., mintegy egyértelmű választ adva arra a kérdésre, hogy a hazai zsidóság elsősorban magyar, vagy idegen érdekeket szolgáló zsidó!) Vagyis Izrael melletti szavazásával a “magyar” kormány tulajdonképpen elismerte Hazánk megszállását, függőségét a zsidóktól, továbbá gyarmati létét! (Simon Peresz volt izraeli államelnök: “Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani.” …  “Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.”) Ismerik Peresz szavait, de pont ezért, vagy mégis így szavazott a “magyar”kormány Jézus kereszthalálára emlékeztető megelőző napokban! Az már fölöttébb érdekes, hogy a Magyar királyság korábbi részei – Horvátország és Szlovákia /Felvidék/ – pedig tartózkodott a szavazás alkalmával! Kérem: alakul a zsidó élettér (a Kánaán) kialakítása a Kárpát-medencében! Nem véletlenül járnak örömtáncot a zsidók! És mindezekért hálából, az állítólagos “magyar” tömeg, bárhol- és bármikor lelkesen tapsol Orbánnak! Úgy tűnik, gyarmati mivoltunk elmélyítését óhajtják! Vagyis a zsidók szolgái akarnak lenni, nagyapáinktól örökölt csonka kis Hazánkban!}

Minden kedves Olvasónknak boldog, békés, politika mentes, Húsvéti ünnepeket kívánunk! Egyúttal reménykedünk abban: lesz még Magyar feltámadás is!

Madarász László

Admin: Nem tévedtünk! A kormányzati fegyverek nem pihennek, még Jézus feltámadása napján sem! Igaz a húsvéti ebéd miatt csak a 14:00 órakor kezdődő 10 perces Híradót néztem az M1 csatornán (ebédkor nem akartam már elve elrontani gyomromat), de ott elsősorban Orbán Viktor szerepelt a húsvéti sonka főzése kapcsán.  (Vagy két-három éhező magyar család lakhatott volna jól abból. A miniszterelnöknek, a nélkülözők, akik még néhány tojásnak is örülnének, biztosan nem jutottak eszébe a kampányvideó készítésekor!) Egyebekben Kovács Zoltán kormányszóvivő fenyegetett – még ez alkalommal is – a migrációval, mint a Fidesz-propaganda legfőbb fegyverével! Arról persze szó sem volt a nevében “köz”médiában, hogy az ellenzék – főleg a nemzeti ellenzék – miként ünnepli Húsvét vasárnapját!

Áldott, békés és kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok magam is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>