nagy család

Szemelvények a Fizess (fidesz) párt családpolitikájáról

Az alábbiakban megkísérlek áttekintést nyújtani a kormányzópárt családpolitikájával kapcsolatos propagandáról, illetve az e mögött titokban meghúzódó mai „magyar” valóságról.

Általános elv, hogy a népesség összlétszámának változatlan maradásához családonként átlagosan 1,8 – 2 gyermek vállalása lenne kívánatos! Ezzel szemben Hazánkban,2016. év statisztikája szerint, csak átlag 1,44 gyermek született. Ám az is meghúzódik e csekély szám mögött, hogy a cigány népesség, mely nagy részének az egyetlen legális, rendszeres pénzforrása a családi pótlék, családonként 4-7 gyereket „vállal”, ráadásul a purdék neveléséről sem gondoskodik, a sok-sok milliárdokat felemésztő felzárkóztatási programok ellenére sem! Úgy vélem ez a helyzet egy régi viccel érzékeltethető:

. Jaj, jaj, hogy verje meg a Devla, a kis Gazsi beleesett az emésztőbe! – rohan párjához a cigány asszony.

– És most mit tegyünk? Húzzuk ki, mossuk le, vagy csináljunk másikat? – jön a válasz.

Kétségtelen tény, ez a jelenlegi – ma még kisebbségi – hozzáállás hamarosan hatalmas problémák okozója lesz, de írásomban a dolgozó magyar családok gondjairól kívánok inkább általánosságokban beszélni, felidézve azt, hogy a magát nemzetinek, családok pártjának beállító Fizess párt mit is tett, az általa „képviselt” magyar nemzet népességcsökkenésének elkerülése, a magyar családok támogatása érdekében:

A családi pótlékot már 8 éve nem emelték, annak ellenére sem, hogy a fogyasztói árak közben, valójában minimum 30-40% -al emelkedtek! Jelenleg (is) 1 gyermek után járó családi pótlék 12.200.- Ft, míg 3 gyerek után 16.000.- Ft/gyermek. Mit is jelent ez a gyakorlatban, mondjuk összességében 300.000.- nettó forintot kereső szülők esetében: Amennyiben csak egy gyermek van a családban, úgy ott az egy főre eső összes bevétel: 104.000.- Ft. Három gyermek esetében: 69.600.- Ft esik egy főre! Na, ebből gazdálkodjon a már NAGY családnak minősülő három gyermekes házaspár!

A családok megsegítése érdekében a beiskolázások „anyagi terheinek enyhítése” érdekében, Orbán már tavaly augusztusban előrehozatta a szeptemberi családi pótlékok kifizetését! Nagy „segítség”, főleg három iskolás gyerek esetén, kiknek beiskolázási költsége alaphangon is 40-60 ezer forint! Szeptemberben meg akasszák szögre a fogukat! – így gondolta a miniszterelnök, majd meglépte ugyanezt a családi pótlék előre-hozatalt Karácsonyra való tekintettel is! Micsoda gesztus!!! Hatalmas segítség a beiskolázáshoz, az ünnepi asztalhoz, főleg a nagycsaládosoknak!

A gyermekek üdülési támogatása érdekében a kormány létrehozta az Erzsébet programot. Így lehetőség van rá, hogy a rászoruló család, vagy csak gyerekei, viszonylag csekély összegért eltölthessenek pl. Zánkán – a Balaton partján – 3, vagy 5 éjszakát, ha pályázatukat történetesen elfogadták. Ha egy tisztességes magyar szülőpár él a lehetőséggel, egyúttal azt is kockáztatja, hogy gyermekei összetűzésbe keverednek az ott tömegével jelenlévő kátrányosékkal, rosszabb esetben hazacipelnek egy kis ajándékot fejtetű formájában, melynek megszüntetése mindamellett, hogy az akár nem kis költség is lehet, elviselése még kellemetlen is! Ugyanakkor szembesülnek azzal, hogy ők itt dolgoznak, adóznak, stb., de ugyanannyit, vagy többet fizetnek, mint a jelenlegi határainkon túl élő – esetenként még ingyenességet is élvező – (többnyire cigány ) gyerekek után azok szülei, akik egyetlen árva adóforinttal sem járultak hozzá az ország gyarapodásához, mégis legalább 10 éjszakát eltölthetnek ugyanott. A határokon túlról érkező ténylegesen magyar gyerekek többsége a kormány által támogatott ottani szervezetek aktivistáinak – akik segítettek/segítenek Orbánt hatalomban tartani – leszármazottjai. A gyermeküdültetési program szép gesztus a kormány részéről, de nem több! Inkább csak propagandafogás!

Ha szeretnéd, hogy gyermeked valami kis élményt összeszedjen nyáron, elküldöd egy szűk hétre „ottalvós” táborba, de tudnod kell, hogy annak költsége úgy legalább harminc-ezer forint, gyermekenként! Azaz három gyerek esetén mindennel együtt legalább egy százas, havi keresményetek egyharmada! És csak egyetlen hétről van szó!

Jó szülők vagytok, a nyári szünet alatt elviszitek három gyereketeket egyetlen egyszer (mert többre nem telik) valamilyen vízi-csúszdaparkba. Csak a családi belépő 15-20 ezer forint, de az ott lévő többi – leginkább egyke – gyerek fagyit és más finomságokat eszik, te sem tagadhatod meg a mai napon ezt csemetéidtől, így ott hagysz kb. 25-30 ezret. Szeretnéd, hogy gyermeked ne csak fényképeken lássa a vadonélő állatokat? Vidd el az állatkertbe! Három gyermekes lévén a családi belépő tízezer forint! Plusz a fagyi, üdítő, stb. Megúszhatod a napot 15 ezerből (talán).

Ha nincsenek tehetősebb nagyszülők, vagy azok is betegek – ami egyre inkább jellemző – így jövedelmüket leginkább gyógyszerre költik, plusz munkákat, túlórákat vállalsz, hogy valamivel könnyebben éljetek, legyen pénz a gyerekek továbbtanítására! A kölyköket már nem is látod, mire hazaérsz a munkából, már alszanak. Egy napon rádöbbensz, ha így megy tovább, belerokkansz, jobb esetben negyven éves korodra „csak” impotens lettél, állandósulnak a veszekedések, a kölykök nem ismernek meg, feleséged elhagy. Közben hallgatod a közhelyeket: a gyermekvállalás nem pénz kérdése! Valóban? Jó a nyomor az utódaidnak is – mondja Orbán!

Az M1 csatornán megy a göbbelsit is fényévekkel túlszárnyaló kormány propaganda a több gyermekes családok támogatásáról, közben hallod, hogy a kormánypártok a családok terheinek alig valamelyest történő enyhítése érdekében a benyújtott Jobbikos javaslatot is leszavazzák! (https://alfahir.hu/2017/11/30/oktatas_csaladtamogatas_jobbik_duro_dora ) De te hallgass a szívedre és szavazz a fideszre!

Történetesen korábban felvettél svájci frank alapú hitelt lakásépítési céllal, amit már nem tudsz törleszteni? Számolj azzal, hogy gyermekeiddel együtt kilakoltatnak, mehetsz az utcára! Így döntött a Fizess pártod! (Lásd: https://24.hu/belfold/2018/02/19/leszavazta-a-fidesz-a-gyerekes-csaladok-kilakoltatasanak-tilalmat/ )

Több szempontból is súlyosabb a helyzet, ha a családod érdekében folytatott szélmalomharcba belerokkantál! Kapsz ugyan pl. mozgássérült parkoló kártyát, de azt személy szerint vagy ki tudod használni, vagy ez ügyben is a hozzátartozóidra hagyatkozhatsz. Mert pár évvel ezelőtt a mai kormánypártok milyen törvényt is hoztak? A mozgássérült parkoló-kártyák sorozatos lopása- hamisítása miatt, ma már bűncselekménynek számít az is, ha az általad kapott érvényes kártyát, hozzátartozód a te érdekedben (is) használja akkor, mikor nem vagy ott! Magyarul: alig, vagy nehezen mozogsz, ellátásra is szorulsz. Hozzátartozód – mondjuk – kimegy a piacra, hogy a családnak viszonylag egészséges élelmiszert vásároljon. Ám mivel már ő sem a régi és beteg emberről kell gondoskodnia, ezért sem akar lerobbanni, hát nem a tömegközlekedési eszközökön cipekedik, hanem a százéves tragacsot választja, már csak azért is, mert sietne vissza hozzád.  Gondolja, a fizetős parkolóban kiteszi a kártyádat, hogy ezzel is költséget takarítson meg, mert a kormányzat valós támogatásának hiányában szinte nyomorogtok! Rendőr ismerősöm mondja: Jön a civil ruhás nyomozók hada – 2-3 fő – igazoltatás, majd mivel te nem vagy ott, hozzátartozód beviszik a yardra, néhány órán át fogva tartják, rabosítják – fényképek, újjlenyomat stb. – kihallgatják. Megállapítják bűnözői kilétét, majd bíróságra adják az ügyet. A Btk. szerinti büntetési tétel: 1-3 év. Közben, ha otthon történik veled valami, kit érdekel? Ha hozzátartozód nagy nehezen lecipelt a kocsiba, elvitt magával, de a piacon való mozgást már egészségi állapotod miatt nem tudod vállalni? Jön a yard, és mivel a napon vagy, esetleg a fagyos kaszniban gubbasztasz, emberi élet veszélyeztetése miatt jelenthetik fel hozzátartozód! Az ismerős szerint erre a feladatra kapitányságonként 5-8 főt állítottak be! Az már régen nem számít, hogy a valódi bűnözőket közben senki sem üldözi! Főleg vonatkozik ez a fehérgallérosokra! A lényeg az, hogy a bűnelkövető jelen esetben tetten érhető, vagyis a bűnelkövetés felderítésének statisztikája igen szépen alakul, mellyel Pintér persze büszkélkedni tud! Vedd tudomásul: bármennyit is dolgoztál korábban, te már csak egy állam által eltartott vagy, akit lenyúlni-, akitől lopni úgy “Isten igazából”  már nem lehet! Kormánypártjaid leszavazták még az otthoni ápolási díjak emelését is, mert ők családbarátok, családsegítők, ha nem tudnád! (Lásd: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/beintett_a_kormany_a_hozzatartozoikat_apoloknak.665583.html ) Persze a te országgyűlési képviselőid a saját illetményük növelését gond nélkül megszavazták! A Jobbik is a részszavazások alkalmával (bármit is hadováljanak), habár a saláta-törvény összességére nemet mondtak!

Sokkal rosszabb a helyzeted, ha orvosi ellátásra is szorulsz! A szakrendelések várólistája végtelen, mivel hozzátartozóid szeretnek, inkább a saját szájuktól vonják meg a falatot, hogy orvosi magánrendelésre/műtétre vigyenek! (Lásd pl.: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dermesztoek_a_korhazi_varolistak_2020-ra_adnak_elojegyzest.656617.html ) Ilyen körülmények között hozzátartozód – meglehet – előbb jut a mennyekbe, mint te, és ezzel téged a lassú kínhalálra juttat.

Az országgyűlési választások után az addig mesterségesen visszafogott árak az egekbe emelkedtek, mondván nesze nektek családok! Ti akartátok, hogy kormányozzak! A közelmúltban az euró még 330 forint fölé is emelkedett (jelenleg majd’ 326 forint), de az MNB nem avatkozik be, mondván hagy nyögjön a nép! Közben szól a sikerpropaganda a gazdasági ágazataink szárnyalásáról, de persze azt nem teszik hozzá, hogy a Ft/Euró durván 5%-os emelkedése okozza a „magyar” ipar teljesítmény bővülésének 80-90 % -át! Érdekes módon ilyenkor nem lehet hallani az adósságunk mértékéről, ami szintén kb. 5 % -al nőhetett az árfolyamváltozás miatt! Viszont majd az év végi mérleg körül az MNB – ha kell – mégis be fog avatkozni, hogy az adósságállományunk mértéke szépen hangozzon a propagandában! De ki fog akkor majd – az adott pillanatban – beszélni a gazdasági teljesítmény korábbi „magas” szintjéről? Senki! Zajlik rendesen a néphülyítés!

Mindezek tetejében látható, a gyarmattartónk még további megszorításokat követelhet, hiszen Orbánt Izraelben, csak a szinte névtelen, a nemzetközi politikában gyakorlatilag senki által nem jegyzett (tudományos-technológiai és űrkutatási), miniszter fogadta 2-3 fő – feltehetően csak biztonsági emberek – társaságában, se Netanjahu, sem pedig az ország külügyminisztere nem ment ki a parancshirdetésre érkező Orbán elé a repülőtérre! Elmaradt az ilyen esetekben kijáró katonai tiszteletadás, sőt Orbán felesége még egy szál virágot sem kapott, nemhogy virágcsokrot! Ugyan Orbán, a tőle már megszokott hangsúlyokkal szokott beszélni, ám most, gyakorlatilag egysíkúan elhadarta protokolláris szövegét az izraeli miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón, melyből arra lehet következtetni, hogy a közeljövőben komoly jogszabályváltozások várhatók hazánkban! Na, nem éppen a megmaradt magyar lakosság érdekében! Sőt…

És ez az össze-visszahazudozó Orbán rezsim akarja majd megszólítani a magyar nőket nemzeti konzultáció keretében, a gyermekvállalásra buzdítva őket?! Ha nagyon megerőlteti magát, bejelenti: a családi pótlékok 20% -al történő emelését is egyúttal! Ami nagyon szépen hangzik, de 2-3 ezer forinttal jelent csak többet havonta gyermekenként, ha utánaszámolsz! Csak az idei választások után jóval nagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói kosár árai, mint amit ez az emelés jelentene!!! Vagyis ez az általam feltételezett 20% emelés, még az idei áremelkedéseket sem képes valójában ellensúlyozni, csak gyermekedre/gyermekeidre vonatkozóan sem! És akkor még nem beszéltem az elmúlt nyolc évben bekövetkezett árváltozásokról! Már eleve borítékolom, hogy Orbán kérdései is hamisak lesznek, nem csak az azokra adható válaszok! Mégis sokan bedőlnek majd neki!

Végül megjegyzem:

Egy normálisan működő állam a 21. században nem teszi ki elesettjeit a „modern” Tajgetoszra (Taügetosz), ahogyan azt a Spártaik tették az életképtelennek ítélt újszülöttekkel, úgy 1800 évvel ezelőtt!

Egy normálisan működő állam tudja, hogy a becsületesen dolgozó szülők gyermekeinek támogatása nem költség, hanem befektetés a jövőbe!

Mindenki döntse el saját maga: ez a „Magyar”ország a normálisan működő államok sorába tartozik?

Madarász László

Admin: Nyitókép illusztráció!

1 hozzászólás “Szemelvények a Fizess (fidesz) párt családpolitikájáról

Kommentare sind deaktiviert.